GTalk mnie wkurzył

Wcześniej gdy osoba wylogowywała się ze swojej poczty (tudzież zamykała przeglądarkę) przestawała być dostępna na liście kontaktów (GTalk/Jabber nie ma teraz znaczenia). Co się zmieniło? Teraz taka osoba może wyłączyć swoją pocztę, a ja nadal widzę, że jest zalogowana. Co więcej ten stan jest permanentny przez co za nic w świecie nie wiem czy mogę sobie z tą osobą porozmawiać czy też nie..

10 Responses to “GTalk mnie wkurzył”

  1. Kucyk February 20, 2009 at 12:25 pm #

    U mnie jest tak, jak bylo. Denerwuje mnie tylko to, ze jak wymienie z kims wiecej maili, to automatycznie laduje na mojego rostera. Nie chce patrzec, kiedy moi znajomi sprawdzaja poczte:).
    (czesc z nich pewnie nie wie, do czego sluzy ten „Czat” w oknie Gmaila…)

  2. Koval February 20, 2009 at 12:25 pm #

    u mnie jest tak ze jak wyłączy to z może 10 sek opóźnieniem status jest bez zmian.
    nie zauważyłem niczego podejrzanego

  3. radmen February 20, 2009 at 12:25 pm #

    U mnie niestety są osoby, które mają wyłączoną pocztę a figurują jako ‘dostepne’. Strasznie mnie to wpienia, bo czasami naprawde chce z nimi pogadac a zamiast tego one dostaja jedynie loga z rozmowy na maila —,—

  4. kubz February 20, 2009 at 12:25 pm #

    U mnie też się tak zdarza (z `google apps dla mojej domeny`)

  5. Koval February 20, 2009 at 12:25 pm #

    faktycznie. dzis u mnie to zaobserwowalem. byłem niedostępny a cały czas u dziewczyny pokazywało mi status zaraz wracam. od niedawna coś musialo się spartolić

  6. radmen February 20, 2009 at 12:25 pm #

    A może to taki ‘ficzer’, w myśl zasady ‘it’s not a bug, it’s a feature’ ?

  7. Koval February 20, 2009 at 12:25 pm #

    a masz wlączone też google gears? może jest to z tym powiązane. ogolnie może chcieli zrobić podtrzymywanie sesji, nie wiem jak to nazwać, że cały czas serwer podtrzymuje twój status

  8. radmen February 20, 2009 at 12:25 pm #

    Ja nie mam, moi znajomi raczej też nie

  9. PawelS February 20, 2009 at 12:25 pm #

    @Kucyk, akurat do tego jest opcja, którą możesz wyłączyć.
    Ustawienia -> Czat -> Automatycznie umożliwiaj czat ze mną osobom, z którymi często się komunikuję.

  10. Kucyk February 20, 2009 at 12:25 pm #

    @PawelS, dzieki. Jakos przeoczylem ta opcje:).